Thursday, 19 January 2012

janji bukan maen janji.....habok tarakkkkk!!!!

hi guys....ni lah gunenye ader blog..mulelah sesi luahan prasaan + stressy dialami sejak due menjak nih...aiyoooooo....nak2x sejak tempoh 3rd year...sesak nafas gua....ape y blajo...aku pn tarak tahu..aikk...sesi luahan perasaan aku nih cm x de related lngsung dgn main topic...

ok back to the main topic, tajuk nih ad la related sikit sepanjang satu sem nih..aiyoooo..tp y pastinye janji nih ad kaitan dengan after exammmm......arghhhhhhh..psiko berk.....

aku sedar as manusia kite jgn bnyak tabur janji..mcm2x janji ko buat...last2x ko x pat tunaikn..kn sakit org y kene...nth lah....manusia memg selalu cenggitu...same mcm aku..kekadang janji2x tapi x buat....

nthlah kang cakap bnyk2x kang ader lak yg tersinggung..k la....chowwww :)

Wednesday, 29 June 2011

AKU TAK BODOH ......

ok ...entry aku kali ni pasal filem AKU TAK BODOH....MEMG besT!!!


BAGI AKU NI LAH filem melayu yang best...sebab ape??
erm opkoslah bnyak bagi pengajaran terutame ibu bapa..
Dari cerita ini,aku dpt rgkaskan yang setiap orang ada kelebihannya...
x semestinye bagus dalam study...ibu bapa selalu mahukan anak2x dpt markah tggi..opkos setengah ibubape terlalu menekankan dekat anak2x kene dpt markah tggi dlm setiap ujian...Padahal x semestinye anak y x beberape baek dalam exam x boleh berjaya kn??
bergantung juga pada minat masing2x..
filem ni bnyak bagi ruang untuk ibu bapa kt luar sane supaye jgn terlalu pressure anak...diorg tak bodoh..
cume kadang2x dalam exam x sengaje dapat 60/100 markah..hihihi...Mane mgkin diorg nk dpt mark tggi sedangkan minat diorg dekat bnde laen...ok aper 60%...sepatutnye ibubape kene slalu bg sokongan..nak2x kalau ader peningkatan dalam exam..Jangan terlalu sangat nk mengkritik anak2x..kadang2x anak2x juga perlukan pujian & sokongan dari ibubapa ...:)
ok lar...jgn lupe tgok lar filem nih :)

ni salah satu babak dalam filem nih :P




Tuesday, 28 June 2011

MANUSIA MUDAH LUPA !!!

sungguh ku rasekan diri ini terlalu jauh dari DIA...
DIA yang sentiasa ada pada setiap manusia mendengar segale kesedihan,,,kegembiraan..kerungutan....
tetapi aku sbgai manusia juga...slalu sangat alpa dan jauh dari DIA wahai tuhanku Ya ALLAH yang MAHA pengasih lagi MAHA penyayang..
sesungguhnye...kita bila sedih atau ditimpa musibah barulah teringat padanya sedangkan masa gembira selalu lupa untuk mengucapkan kesyukuran di atas kegembiraan yang DIA bagi.sedangkan kita sebagai manusia sendiri tahu dan boleh berfikir yang semua yang kita ada tu sume datang dari DIA...ape gune kalau keje bagus2x..blajar pandai2x tetapi jauh dariNYA...ape gune kita popular di dunia tapi di akhirat nanti mcm mana?
manusia tidak lari dari melakukan kesalahan tapi sampai bila kita sebagai manusia nk lakukan kesalahan??renungkanlah wahai rakan2x..untuk diri aku jugak yang slalu sangat lupe~~~

p/s untuk mengingatkan diri sesame manusia..tiada niat laen :)








THE NEW LIFE !!!!

ASSALAMMUALAIKUM&hai guysssssss....
aku baru kt dunia blog,,,
ramai y dah buat blog...tp baru skrg buat..
sebabnye nk habiskn cuti sampai bulan 9 nih....huhu
lame wooooo....so aku pn godek2x laptop then tetiber rase cm nk cube buat  blog...ngehngeh,,,,
so!!caucincau dulu lar..tggu next the beginner entry...wahhahha...bunyik cam gempak..wahaha...
salam knl untk sume!!!